Augustus 1976. Een vrolijke spring-in’t-veld werd geboren. Al vanaf mijn 4de tekende ik te pas en te onpas figuurtjes op meubelen en muren. Ik was zot op het gebak van de bomma en de papa bakte de lekkerste sandwiches ooit. Creatieve genen toch wel een beetje.

En toch talen gaan studeren. Interessant, of toch niet voor altijd. Heen en weer pendelen tussen de secretariaatsjobs. Tot die dag in 2010 wanneer een goede vriend veel te jong stierf. Iemand afgeven is nooit fijn, al zeker niet iemand van je eigen leeftijd. De tijd stond even stil. Tijd om te bezinnen wat ik met mijn leven verder wilde doen. Je leeft immers maar 1 keer. Alles werd in mijn leven even overhoop gehaald en eindelijk ben ik die bakkersopleiding gestart. Ik moest iets met mijn handen doen.

November 2010, ’t Bakjuweel was geboren! Toeval of niet, tegelijk met de opkomst van  de cupcakehype. De ‘hype’ die dan toch geen hype bleek te zijn want uiteindelijk verdien ik er nu al 8 jaar mijn boterham mee, heb ik al veel lieve mensen leren kennen en heb ik zelfs een tijdje mijn eigen winkel gehad. En ja hoor, we blijven doorgaan. Met veel liefde voor gebak, smaak maar vooral voor mijn klanten. Groot en klein. Kinderfeestjes, zalig om te doen! De dankbaarheid van kinderen is immens groot.

 

 

Bakjuweel - verjaardagsfeestje

Eva Menten

Mijn dank gaat uit naar die ene ster die nu over me waakt. Maar zeker ook aan mijn echtgenoot die me destijds steunde in mijn beslissing en nu nog telkens helpt waar hij kan. Want waar het leven om draait, heb ik op die tijd wel geleerd. Liefde met de grote L. Liefde voor de ambacht, liefde voor wie de puurheid waardeert en ook nuttigt.

Eva